We kozen voor een uitgesproken duurzaam ontwerp met een minimale ecologische voetafdruk. Het paviljoen bestaat uit twee grote delen: Een imposant langwerpig volume waarin de tentoonstellingen georganiseerd worden en het kleinere dwarse volume. Het eerste volume heeft al een heel lage ecologische impact, alle materialen zijn gerecycleerd of recycleerbaar. Voor het tweede volume zijn we nog een stap verder gegaan, dit deel is ontworpen als een onafhankelijke entiteit en kan volledig hergebruikt worden. Dankzij een conventioneel gabariet, een flexibele planindeling en modulaire structurele elementen die als legoblokjes opnieuw kunnen worden samengesteld, kan het gebouw zonder grote wijzigingen een tweede leven krijgen als schoolgebouw,als kantoor, als winkel, ...
Om ons moto Small is Big kracht bij te zetten kozen we voor een opvallende eyecatcher: een zes verdiepingen hoge versie van Manneken Pis. Door zijn bouwwijze - noch uit steen of staal - maar uit een ingenieuze stapeling van een tweeduizendtal bierbakken, verwijst deze kolos met enig Belgisch zelfrelativisme en surrealisme naar onze nationale trots, de Belgische bieren.
Ons ontwerp is niet onopgemerkt gebleven. MODULO behaalde uiteindelijk een knappe tweede plaats in deze prestigieuze en mediagenieke architectuurwedstrijd.