MODULO architects - Gemeente CHAUMONT-GISTOUX Chaumont-Gistoux - nieuwbouw en verbouwing school

Gemeente CHAUMONT-GISTOUX
Chaumont-Gistoux

nieuwbouw: nieuwbouw en verbouwing school
volledige architectuuropdracht

jaar: 2015
budget: 2.790.466 euro
oppervlakte: 1.924 m²

i.s.m. : ELLYPS
stabiliteit: ELLYPS
technieken: ELLYPS

De kleuter- en basisschool van Corroy-le-Grand in de gemeente Chaumont-Gistoux telt momenteel 250 leerlingen en heeft dringend behoefte aan uitbreiding.

Modulo Architects ontwierp een duurzaam nieuw schoolgebouw dat bestaat uit negen klassen, administratie, een refter en een sportzaal. Het gebouw wordt zorgvuldig geplaatst op het sterk hellende terrein zodat een zonering van de site ontstaat die de buitenruimte van de school opwaardeert en een nuttigere invulling geeft.

Het gebouw contrasteert door zijn hedendaagse architectuur met het bestaande klassieke schoolgebouw en geeft een meerwaarde aan de school en zijn omgeving. Tegelijkertijd gaat het de dialoog aan met de omgeving. Het programma binnenin is helder, overzichtelijk en compact, zodat een gevoel van ruimte en structuur overheerst.

Tezamen met deze nieuwbouw wordt de parking en de toegang voor de brandweer onder handen genomen. De eetzaal, die zich bevindt in een historisch gebouwtje naast het schoolgebouw, wordt gerenoveerd tot polyvalente zaal.

De uitbreiding is een duurzaam project door verschillende kleine en grote ingrepen in het ontwerp, zoals een extensief groendak, aangepaste technieken, zorgvuldig gekozen materialen, ...