MODULO architects - BRUSSELSE GEWESTELIJKE DIENST VOOR ARBEIDSBEMIDDELING Brussel (St-Jans Molenbeek) - inrichting kribbe 35 plaatsen, kantoren en conciergewoning - MaritiemBRUSSELSE GEWESTELIJKE DIENST VOOR ARBEIDSBEMIDDELING
Brussel (St-Jans Molenbeek)

verbouwing: inrichting kribbe 35 plaatsen, kantoren en conciergewoning - Maritiem
volledige architectuuropdracht en technieken

jaar: 2006
budget: 2.365.000 euro
oppervlakte: 7.277 m²

i.s.m. : ARCADIS FALLYS nv
stabiliteit: ARCADIS FALLYS nv
technieken: ARCADIS FALLYS nv

Dit project, in het hart van de Brusselse Maritiemwijk, omvat de verbouwing van een bestaand industrieel pand tot een sociaal centrum. SDRB, Actiris en de gemeente Molenbeek hebben gebouw samen een nieuwe bestemming gegeven.

Op het gelijkvloers vinden we de crèche van Actiris. De crèche heeft een oppervlakte van 500m2 en biedt plaats aan 25 kinderen, het ondersteunend administratief personeel en kinderverzorgsters. Zoals gevraagd door de klant werd de crèche opgedeeld in drie verschillende zones: een zone voor baby's, een zone voor iets grotere kinderen en een zone voor peuters. In de buitenruimte, die uitkijkt over de straat en het binnenplein, kunnen alle kinderen samen spelen.

De inrichting van elke zone houdt rekening met het ritme, de ontwikkeling en de specifieke noden van elke leeftijdsgroep. Zo zijn er glijbanen voor de peuters en rustige slaapruimtes voor de kleintjes.